Bodø naturskole  |  Sjunkhatten leirskole  
Kontakt: mob/sms 909 69212     e-post: irene.thomassen@bodo.kommune.no

Veivalg     -     Leirskolen - omgivelsene

Sjunkhatten leirskole

Leirskolen ligger i Nordland fylke, i randsonen til Sjunkhatten nasjonalpark. Beliggenheten er sørvendt i nydelige omgivelser oppe i Vatnlia ovenfor Vatnvatnet, rundt 2,2 mil på god vei fra Bodø sentrum. 

Veivalg
Ta av fra Riksvei 80 i rundkjøringa på østsida av Tverlandsbrua ved Løding/Tverlandet, omlag 16 km fra Bodø sentrum. Følg skilting til Vatnet, og deretter til Vatnlia, vel 6 km på god bilvei fra Riksvei 80.


Leirskolen - omgivelsene

Området består av furu- og løvskog, myrer med egenartet vegetasjon, og bergknauser og koller med fin utsikt. Og - ikke minst - mange fiskerike, store og små vatn og brusende elver. Vatnlia og Vatnvatnet er omkranset av fjell og tinder, som Steigtinden (793 m.o.h.) og Hopsfjellet.

Vatnvatnet er med alle sine fine viker og leirplasser ideelt for kanopadling.

Vinterstid gir knauser og koller fine forhold for snøhulegraving. Skiterrenget varierer fra forholdsvis flat skogsmark til skikkelig høyfjell med dertil hørende utfordringer. Store snømengder i området tillater perioder med regn uten at det blir barmark. Isfiske i Vatnvatnet gir nesten alltid fine røyefangster.


Storlavvu for opplæring og kos


Storsalen eller klasserommet

Salongen

SpisesalenHytte Fauna

Lita stue i hytta

SoveromBygningene: 

Sjunkhatten leirskole har en enkel standard, basert på frittstående hytter og bygninger. En storlavvu bidrar til følelsen av et hyttetun med innslag av samisk siida. 

Hovedhuset: Inneholder spisesal, stue, undervisningsrom, bordtennisrom, dusjer og toaletter, kontorer og et velutrustet storkjøkken. 

Hyttene: Tre frittstående hytter med plass til 20 personer på hver. Hver hytte inneholder fire 4-mannsrom og to 2-mannsrom. Noen rom har også plass til 5 personer - sjekk med leirskolen. Hvert rom har senger med dyner og puter. Sengetrekk og håndklær må medbringes eller leies. Rommene har vask og garderobekurver. Hyttene har i tillegg dusj og toalett, samt et lite fellesrom, og elektrisk tørkeskap og skotørrere i gangen. Det er også et lite kjøleskap i fellesrommet.

Stua - oppe: Her kan en fyre i ovnen, og være sammen i hjemmekoselige omgivelser. Oppvaskmaskin på kjøkkenet. Tre soverom og bad. 

Stua - sokkel: For 1-2 personer. Ett soverom. Kjøkkenkrok. Bad.

Storlavvo: Her er det sitteplass til 60 personer på benker ved bord. Grue i midten.

Anlegget er delvis tilpasset funksjonshemmede. Rullestolbrukere kommer seg inn begge etasjene i Hovedhuset, og i hyttene. Det er grusganger mellom alle bygninger. 

Adresse:

Vatnlia 42, 8050 Tverlandet

Kontakt: mob/sms 909 69212     e-post: irene.thomassen@bodo.kommune.no

Tilbake

-