Bodø naturskole  |  Sjunkhatten leirskole  |    


Vi som jobber her
Beliggenhet
Undervisningen
Bestilling m m
Bilder
Værvarsel
Håndbok
- Utstyrsliste
- Ukeplan
- Emner
- Huskeliste
- Døgnrytme
- Lærers arbeidstid, m m
- Sesongplaner


Veivalg - leirskolestedet - læringsmiljøet

Sjunkhatten leirskole

Leirskolen ligger i Nordland fylke, i randsonen til Sjunkhatten nasjonalpark. Beliggenheten er sørvendt i nydelige omgivelser oppe i Vatnlia ovenfor Vatnvatnet, rundt 2,2 mil på god vei fra Bodø sentrum. 

Veivalg
Ta av fra Riksvei 80 i rundkjøringa på østsida av Tverlandsbrua ved Løding/Tverlandet, omlag 16 km fra Bodø sentrum. Følg skilting til Vatnet, og deretter til Vatnlia, vel 6 km på god bilvei fra Riksvei 80.


Leirskolestedet - læringsmiljøet

Området består av furu- og løvskog, myrer med egenartet vegetasjon, og bergknauser og koller med fin utsikt. Og - ikke minst - mange fiskerike, store og små vatn og brusende elver. Vatnlia og Vatnvatnet er omkranset av fjell og tinder, som Steigtinden (793 m.o.h.) og Hopsfjellet.

Vatnvatnet er med alle sine fine viker og leirplasser ideelt for kanopadling.

Vinterstid gir knauser og koller fine forhold for snøhulegraving. Skiterrenget varierer fra forholdsvis flat skogsmark til skikkelig høyfjell med dertil hørende utfordringer. Store snømengder i området tillater perioder med regn uten at det blir barmark. Isfiske i Vatnvatnet gir nesten alltid fine røyefangster.
Storlavvu for opplæring og kos


Storsalen eller klasserommet

Salongen

Hytte Fauna

Lita stue i hytta

SoveromBygningene: 

Sjunkhatten leirskole har en enkel standard, basert på frittstående hytter og bygninger. En storlavvo bidrar til følelsen av et hyttetun med innslag av samisk siida. 

Hovedhuset: Inneholder spisesal, stue, undervisningsrom, bordtennisrom, dusjer og toaletter, kontorer og et velutrustet storkjøkken. 

Hyttene: Elever og voksne bor på tre frittstående hytter med plass til 20 personer på hver. Innenfor hver hytte fordeles elever og voksne på fire 4-mannsrom og to 2-mannsrom. Noen rom har også plass til 5 personer - sjekk med leirskolen. Hvert rom har senger, vask og garderobekurver. Hyttene har i tillegg dusj og toalett, samt et fellesrom med tekjøkken, og elektrisk tørkeskap i gangen.

Gaia: Personalhus for ansatte. Her finnes peisestue, som ofte også benyttes som undervisningsrom. I tillegg finner vi kontor og lager for naturskolen. Bygget disponeres også av lærere og andre voksne som følger elevene under leirskoleoppholdet.

Stua: Her kan elever og lærere fyre i ovnen, steike vafler, spille spill eller bare være sammen i hjemmekoselige omgivelser. Stua er stedet for de rolige aktivitetene.

Hele anlegget, unntatt Stua, er tilpasset funksjonshemmede. Rullestolbrukere kommer seg inn i alle etasjer. Det er grusganger mellom alle bygninger. For at utbyttet for den funksjonshemmede skal bli best mulig, er det sterkt å anbefale egen assistent. Men dette må hjemmeskolen selv avgjøre, selvsagt også vurdert opp mot den aktuelle funksjonshemmingen.

Leirskolen strekker seg så langt som mulig for at alle elever, uansett funksjonsnivå, skal få ei opplevelsesrik og lærerik leirskoleuke.

Bestilling av buss-transport

Tilbake